Правильно підібране тренування

Тренування повинно підходити учням. 

Ми маємо враховувати: 
1. Природні реакції 
2. Вік, спритність і загальні загрози 
3. Здатність діяти в умовах стресу 
4. Ключові завдання у навчанні (деякі прийоми мають бути відпрацьовані першими, щоб посилити всі бойові здібності; навчальна програма не може і не повинна бути однаковою для всіх) 
5. М'язова пам’ять (рух треба повторити приблизно 10 тисяч разів, щоб тіло автоматично виконувало його в умовах стресу) 

Наприклад – перекочування. У програмі Combat Krav Maga Int. для дорослих не приділяється увага відпрацюванню перекочування. 
Чому? 
1. Природна реакція – якщо вас важко кинути вперед чи назад, то вам, скоріше за все, не знадобиться вміння падати з перекочуванням. Ми вчимо своїх учнів зберігати стійкість і припускаємо, що якщо людину штовхнули так сильно, що вона впала, то її природною поведінкою скоріше буде підстрахуватися при падінні, ніж перекотитися. 
2. На вулиці немає татамі – тож переверт вперед може бути невдалим чи навіть травматичним, не кажучи вже про переверт назад. 
3. Довга тривалість дії – навряд чи супротивник надасть вам стільки часу і чекатиме, поки ви перекотитесь. 
4. Дорослі взагалі не такі спритні, як діти, і їх зазвичай штовхають сильніше, тому перекочування в цьому випадку не є ключовим завданням. 
5. М'язова пам’ять – якщо я, як вчитель, приділяю багато часу внесенню перекочування до м'язової пам’яті в умовах стресу, це означає, що ми менше часу приділимо речам, які вважаємо важливішими для дорослих: загальні бойові здібності, агресія та техніки протидії типовим загрозам. 
А якщо перекочування не вбудовувати у м'язову пам’ять, навіщо взагалі його вчити? Заради виконання універсальних програм навчання? Учням це не потрібно. 

Combat Krav Maga Int. пишається тим, що проводить логічне, сучасне, відповідне навчання. Щоб учні реально вміли, а не уявляли себе вмілими. Приєднуйтеся до професіоналів!